Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Polévku servírujeme teplou, s nastrouhaným čedarem
Květák nakrájíme na růžičky a opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a
Příprava polévky: Na másle opečeme cibuli, květák pak Příprava polévky: Květák rozmixujeme v blenderu s cca
Uděláme jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme a když voda vře, přidáme růžičky květáku. Vaříme 15-20 minut
Nakonec do polévky zavaříme žloutek rozšlehaný v trošce Polévku na talířích podáváme posypanou jemně nasekanou
Květák nakrájíme, vložíme do hrnce a zalijeme ho vodou s trochou mléka tak, aby byl ponořený. Vodu přivedeme
Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozebereme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Květák s drobně pokrájeným masem uvaříme hodně doměkka ve vodě, přidáme žloutek, ještě důkladně povaříme
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Květák omyjeme a nakrájíme na kousky. Zalijeme vodou,