Prémiový obsah
★★★
6.6K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Petržel, celer, mrkev a cibuli nakrájíme a mírně na másle osmahneme, brambory nakrájíme na kostičky a
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je a necháme chvíli vypotit. Pak je papírovou utěrkou osušíme, potřeme
vydlabeme, přidáme olivový olej a oloupaný a prolisovaný česnek kornoutku složený plátek sýra a plníme dobře vychlazenou lilkovou
Nakrájený lilek na kolečka krátce orestujeme na pánvi, aby vnitřek změkl. Necháme krátce vychladnout
Na oleji orestujeme cibulku, česnek, přidáme vodu, Hotovou polévku ozdobíme na másle osmahnutou houskou
Do zásmažky přidáme nastrouhanou cibuli, česnek, osmažíme Do čočkové polévky můžeme přidat kořenovou zeleninu
Potom do polévky vmícháme mléko, zeleninový bujón, pepř, prolisovaný česnek a povaříme asi 10 minut.
smíchaném s máslem osmahneme na kousky nakrájený česnek Poté přidáme česnek a vaříme asi 10-15 minut.
Jakmile je polévka hotová rozmixujeme ji tyčovým mixérem Polévku na talíři ozdobíme plátky česneku a podáváme