Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Na sádle orestujeme omytou, očištěnou a nakrájeno zeleninu s prolisovanými stroužky česneku. Přidáme
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kmín
Kosti omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou, omytou kořenovou zeleninu, cibuli
Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem a poté přidáme vývar nebo bujon. Jakmile brambory změknou opepříme
Česnečku vaříme do změknutí brambor. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.
Na másle osmahneme nakrájený pórek a zalijeme vodou. Přidáme bujón, kmín, cca 4 stroužky česneku, tavený
Brambory oloupeme a vaříme ve vodě nakrájené na malé kostičky. Do vody přidáme sůl, cca 5 kuliček černého
Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a osolíme. Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme
Šunku nakrájíme na drobné nudličky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rohlíky krájíme na kolečka
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Na části sádla osmažíme tence