4.1K čtenářů Přidat komentář

Ruský kapustňák

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Ruský kapustňák

  1. Do hovězího vývaru přidáme vepřové maso a vaříme půl hodiny.
  2. Očištěnou kapustu nakrájíme na drobné nudličky, spaříme vodou a dovaříme ve slané vodě.
  3. Vývar pak přecedíme, přidáme do něj vařenou kapustu a vepřové maso nakrájené na nudličky a opepříme.
  • 1500 ml vývar (hovězí) (bujón)
  • 1/2 kapusta
  • 300 g libové vepřové maso
  • mletý pepř
  • petrželka

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.

Kapustňák
47
Vareni.cz

Kapustňák

Takto hotovou polévku kapustňák můžeme ihned podávat

Ruská káva
7.1K
Kuchař Berda

Ruská káva

Do nahřátého šálku nalijeme vodku a zalijeme horkou kávou. Doplníme kondenzovaným mlékem nebo smetanou.Do

Ruské zelí
5.4K
Kuchař Berda

Ruské zelí

Kostičky slaniny zpěníme, přidáme cibuli a po chvíli česnek s pórkem. Dále přidáme mleté maso, osolíme

Ruské pelmeně
349
redakceTerka

Ruské pelmeně

Příprava těsta: V misce promícháme mouku se špetkou soli, přidáme vodu a 1 vejce. Vypracujeme hladké

Ruské karbanátky
647
redakceTerka

Ruské karbanátky

Maso umeleme na strojku s houskou máčenou v mléce. Pak vmícháme trochu másla, sůl, vejce. Z této hmoty

Ruský boršč
652
kucharkalibuska
★★★

Ruský boršč

Do hrnce s vodou dáme asi na hodinu vařit vepřovou kost. Uvařenou kost vyjmeme a měkké maso obereme do

Ruská roštěnka
1.5K
Redakce Recepty.eu

Ruská roštěnka

Z roštěnce nakrájíme čtyři řízky (okraje nařežeme, aby se při pečení nezkroutili), zlehka naklepeme,

Ruský biftek
4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Ruský biftek

Vepřové, hovězí a telecí maso umyjeme, nameleme, osolíme a smícháme s vejcem, strouhankou a houskou namočenou

Chlebíčky "Ruské vejce"
203
tetalenka

Chlebíčky "Ruské vejce"

Veku si pokrájíme našikmo, aby jsme plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným

Domácí ruská zmrzlina
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí ruská zmrzlina

V míse vyšleháme smetanu do tuha. poté přidáme oba cukry a opět prošleháme.¨¨ Nakonec zlehka vmícháme

Pravý ruský boršč
3.9K
redakceTerka
★★★

Pravý ruský boršč

Hovězí maso umyjeme, dáme do většího hrnce, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl, vše zalijeme vodou

Domácí ruské vejce
2.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí ruské vejce

Žloutek zamícháme se solí a hořčicí a za stálého míchání přikapáváme olej. Přilijeme citronovou šťávu