3.8K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.
Fleky budou pryč.
Hrnec po uvaření polévky necháme trochu ochladnout. Potom otevřeme, polévku přecedíme a podle chuti zavaříme
Když polévka začne vařit, stahujeme tvořící se pěnu slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme a vrátíme do polévky
Čisté slepičí maso vložíme do studené vody a vaříme Před podáním dáme do polévky posekaný zelený petržel
kterého zašleháme několik malých naběraček čisté polévky Pak přidáme zbývající polévku, nakrájené oboje maso
Brambory nakrájíme na půlměsíčky a necháme hodinu odstát ve vodě. Pak je osušíme a vložíme do nádoby,
Když polévka začne vařit, stahujeme tvořící se pěnu Poté maso vrátíme do polévky, můžeme přidat nudle a
směs opatrně zašleháme do vlažné polévky. Polévka se již nesmí vařit, aby se vejce nesrazilo.
Vejce ušleháme se šťávou z jednoho citronu do pěny, Vaječnou směs nalijeme do horké polévky a mícháme,
přidejte tolik vřelé vody, aby vám vznikla hustá polévka