Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Okurky si nastrouháme nahrubo, česnek najemno, přidáme smetanu a nakrájenou pažitku. Promícháme, přidáme
másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studenou Pepř vyjmeme, do omáčky vložíme kostičky okurek, dosolíme
nakrájené ledvinky, scedíme a přidáme je do hotové omáčky Omáčku podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky
hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka
Mouku rozmícháme ve vodě, přilejeme do omáčky a provaříme
Okurková polévka si žádá mladé, svěží bílé víno - veltlínské
Okurku oloupeme a nastrouháme. na pánvi s olejem Osmahneme prolisovaný česnek a chilli. Okurku v hrnci