Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme nakrájené maso na kostky a zatáhneme. Posypeme mletou
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, protlak, koření, osolené a opepřené kousky masa,
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a odblaníme. Nakrájíme ho na stejně velké kostky a pak maso vložíme
Cibuli osmahneme na sádle a když zesklovatí, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a lehce opečeme
Přidáme zeleninu a rybí maso. Do hotové polévky přidáme kousek másla.
Pak uděláme světlou jíšku, zalijeme rybím vývarem z Společně povaříme, teprve hotovou polévku procedíme
Hlavu a vnitřnosti uvaříme v hrnci ve vodě do měkka. vodu poté slijeme a přecedíme na čirý vývar. Maso
Poté přidáme zbytek ingrediencí (kromě papriky), rybí ve 200 ml vody rozmícháme mouku, kterou přidáme do polévky