Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Do většího hrnce se studenou vodou vložíme rybí hlavy Základ polévky by měl být hladký a jemně zahuštěný.
Na másle osmahneme cibulku, přidáme mrkev, zeleninu, koření a restujeme. Přidáme rybu a zalijeme vodou
Kosti, hlavu a kousky masa z kapra dáme do hrnce, přidáme cibuli, petržel, bobkový list, nové koření
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem. do žloutků přidáme změklou Heru
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy Přidáme obrané, na kousky nakrájené rybí maso, mlíčí
společně s masem z hlav a vnitřností vkládáme do hotové polévky
Hlavu a vnitřnosti uvaříme v hrnci ve vodě do měkka. vodu poté slijeme a přecedíme na čirý vývar. Maso
Polévku vaříme alespoň 20 minut a asi 10 minut před Pak podle chuti polévku osolíme, opepříme a přidáme