Prémiový obsah
★★★
13.9K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.
většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku Polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou a majoránkou
Jelítka zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli. Zalijeme
Kroupy propláchneme studenou vodou. Poté je dáme do hrnce a zalijeme je dvojnásobným množstvím vody.
Do polévky vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, uvařené
Očištěnou a posekanou cibuli zpění na špeku. Přidáme umyté kroupy, zalijeme vodou a vaříme. Před dovařením
Světlý prejt: Uvařené maso jen na hrubo posekáme, přidáme syrová, ale mletá játra, dále umletou máčenou
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Poté je přelijeme procezenou krví
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném sádle osmažíme. Potom přidáme na kousky nakrájené
Očištěnou hlavu a kolena předvaříme , pak přidáme vše a uvaříme do poloměkka. Zvlášť do měkka uvaříme
kostičky, osmaženou cibulku a nemastnou procezenou polévku