Prémiový obsah
★★★
18.5K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku Polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou a majoránkou
Kroupy propláchneme studenou vodou. Poté je dáme do hrnce a zalijeme je dvojnásobným množstvím vody.
Jelítka zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli. Zalijeme
Očištěnou a posekanou cibuli zpění na špeku. Přidáme umyté kroupy, zalijeme vodou a vaříme. Před dovařením
Do polévky vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, uvařené
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném sádle osmažíme. Potom přidáme na kousky nakrájené
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou