Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Čočku propláchneme a přidáme do hrnce, poté ihned zalijeme
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme
V hrnci rozpálíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté zaprašíme moukou a jakmile
Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na rozehřátém oleji. Zahustíme ji moukou a zalijeme asi 500 ml
Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka a přidáme špetku
Nakonec do polévky zavaříme ovesné vločky. Můžeme polévku vylepšit slaninou nebo hříbky.