Prémiový obsah
★★★
11.4K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme mouku, promícháme a necháme asi půl hodiny
dno dortové formy vložíme korpus, nalijeme na něj jablečný den vyšleháme smetanu do tuha a naneseme na zatuhlý dort
Formu si vyložíme fólií a na dno dáme piškoty, které pokapeme trochou punče. Jablka si nakrájíme na kostičky
Vyšleháme vejce se 3 odměrkami umělého sladidla. Cuketovou bábovku se sladidlem ozdobíme podle chuti
Mošt nalijeme do hrnce, přidáme nakrájený citron a nastruhaný zázvor. Asi 30 minut povaříme, při mírném
Jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, důkladně propracujeme a vlijeme do pečlivě vymazané a vysypané
Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozehřátý tuk, jablka, kakao a dobře zamícháme. Těsto
Ušleháme vajíčka s cukrem a ke směsi přidáme mouku, rozehřáté máslo, lžíci rumu a vše vyšleháme. Těsto
Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, moukou a celými vejci. Vytvoříme polotekuté těsto obdobné
Jablka omyjeme, vykrájíme, odstraníme jádřince, ale neloupeme je. Na hrubém struhadle je nastrouháme
Omytá a oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Uvaříme je s cukrem, skořicí a mátou