Prémiový obsah
★★★
5.4K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
olejem, posypeme mletým mákem, strouhaným kokosem a oříšky a podáváme.
Kromě jednoho žloutku a máku vypracujeme všechny ingredience Necháme nakynout, potřeme žloutkem, posypeme mákem.
Nejprve si v misce zaděláme kvásek – droždí, ½ lžíce cukru, 2 lžíce mouky a 4 lžíce vlažného mléka a
Troubu předehřejeme na 140°C, vložíme lískové ořechy i mandle na plech a necháme 15 minut opékat. V hrnci
80 g mletých oříšků smícháme s moukou s cukrem. Zbylých 20 g oříšků smícháme s vanilkovým cukrem.