Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Uvařený květák rozebereme na růžičky. Květák můžeme posypat opraženou strouhankou.
Květák očistíme a namočíme na 20 minut do slané vody Když je květák již skoro upečený, zalijeme jej ještě
Květák pokrájíme na menší kousky a povaříme ve vodě Do formiček rozlijeme smetanu, přidáme pár kousků květáku
Květák si krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a květák nakrájíme na menší kousky.
Sóju namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Na ňu dáme zeleninu a druhú polovicu sóje.
Sojové kostky přelijeme masoxem rozpuštěným ve vařící vodě a posypeme čerstvě umletým pepřem. Necháme
Sójové plátky zalijeme na 3 až 4 hodiny vroucím zeleninovým vývarem. Očištěnou cibuli zpěníme na rostlinném
Papriky, rajčata a cibulku nakrájíme, přidáme uvařené sójové boby, mírně osolíme a zakápneme olejem.
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, zalijeme půl litrem vody, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a společně s kmínem dáme vařit do litru vody. Během vaření pomalu
Přebranou, propranou a namočenou sóju uvaříme s jednou Lehce vmícháme uvařenou a scezenou sóju a podušené