Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme Hotová káše je výborná jako příloha k drůbežímu masu
Vaříme společně se zeleninou do změknutí. Poté scedíme, přidáme mléko a kousek másla a uděláme kaši
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm asi 5 minut Orestovanou zeleninu promícháme s bramborovými noky
Do osolené vody dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Brambory scedíme a necháme v hrnci. V rendlíku
Brambory a dýní očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vody a uvaříme doměkka. Osolíme, zcedíme
scedíme a s mlékem rozmixujeme na hustší, ale jemnou kaši Kaši dáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a dáme
Brambory uvaříme a rozmačkáme na hladkou kaši, osolíme Podáváme s čerstvou zeleninou.
Zvýšíme otáčky a vyšleháme nadýchanou bramborovou kaši
za postupného přilévání horkého mléka připravíme kaši Kaši ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme