Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Špenát dáme do hrnce, osolíme, přidáme prolisovaný Ze špenátu opatrně slijeme přebytečnou tekutinu, klademe
vršky, pesto, většinu mozzarelly, nakrájené lístky špenátu
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, dáme do mísy, přidáme oprané a jemně nasekané špenátové listy, oloupaný
Listový špenát omyjeme a orestujeme na rozpáleném oleji Ke špenátu přidáme cibuli a česnek nakrájené na drobno
rozpáleném másle si osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme špenát
a cibuli na něm orestujeme dozaltova, pak přidáme špenát
nakrájené stroužky česneku společně s umytými lístky špenát opékáme 5 minut.Na maso rovnoměrně rozrpostřeme opečený špenát