Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
mouku, krupici, špetku soli, máslo a vypracujeme těsto Z těsta poté vytváříme malé šišky, které uvaříme v
Ušleháme sníh, přidáme a zpracujeme těsto, ze kterého tvoříme šišky, které opékáme na sádle, rozdělíme na
rozpuštěné máslo, sůl, mouku a krupici a vypracujeme těsto na kousky a z nich potom rukama formujeme šišky. 5
Z brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto. Každý díl vyválíme rukou do šišky a šišky dáme uvařit
Z těsta na pomoučeném vale vytvoříme váleček, rozkrájíme Až se šišky uvaří, přecedíme je, vyválíme ve smažené
Těsto musíme ihned zpracovat, jinak by zřidlo. Uvařené bramborové šišky servírujeme s mletým mákem
Přidáme mouku, sůl, krupici, vejce a vypracujeme těsto , ze kterého tvoříme válečky (šišky).
Propracujeme těsto a necháme odpočinout. Na pánvi rozehřejeme sádlo, z těsta vytvarujeme šišky
Z hotového těsta tvoříme šišky, které smažíme na rozpáleném
bramborám přidáme vejce, trochu mouky a vypracujeme těsto , ze kterého tvarujeme šišky a vaříme ve vroucí osolené
Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodinky Poté z těsta tvoříme malé válečky, které uvaříme v