Prémiový obsah
★★★
3.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Maso vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme, posypeme
Mleté maso na ně rovnoměrně rozprostřeme. Doprostřed dáme telecí maso a vše i s kapustovými listy
Přihodíme špenátové listy, smetanu, kousky masa, krátce Vmícháme slaninu, hotové noky a prohřejeme.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme noky Uvařené noky podáváme s rozpuštěným máslem a strouhaným
Příprava noků: Brambory uvaříme ve slupce.Oloupeme Dochutíme solí, pepřem a podáváme s noky.
Poté pomocí lžiček tvarujeme noky, které vaříme v hrnci Po dovaření omastíme, aby se nám noky neslepily, a
promícháme a lžící namočenou ve vařící vodě vykrajujeme noky 6 minut a uvařené podáváme k dušenému či pečenému masu
Do bílků přidáme trošku soli a vyšleháme, poté přidáváme cukr s vanilkou a citronovou kůru. Nakonec přidáme