5.5K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na půl. Usušíme - pozor švestky mají vláčnou dužinu, proto
Kuře opláchneme a naporcujeme. Pak k masu přidáme na kousky nakrájenou karotku, sušené
Sušené švestky opláchneme, necháme v cední- ku okapat Po zchladnutí švestky vypeckujeme.
Švestky a nakrájený pórek povaříme asi 5 minut. naplníme směsí z vinné klobásy a na ni poklademe švestky
Přidáme do ní oprané,uvařené a prolisované švestky.
Na připravené řízky položíme plátek slaniny, 2 sušené švestky, svineme a spíchneme párátkem nebo můžeme
Sušené švestky nakrájíme na tenké proužky. promícháme kopřivové listy s nasekanými cibulkami a švestkami
Plátky slaniny podélně rozřízneme, zabalíme do každého švestku Připravené švestky krátce opečeme ze všech stran na