3.3K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Šalotku, česnek a brambory nakrájíme najemno. Ve větším hrnci orestujeme šalotku na oleji, přidáme zázvor
Zeleninu a cibuli si nakrájíme na kolečka. Mezitím si připravíme knedlíčky a uvaříme je ve vroucí
Do mísy dáme vejce, rozdrtíme kukuřičné oplatky, přidáme Polévku s kukuřičnými knedlíčky dáme na talíř a už
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme,
Cibuli nakrájejte a orestujte na oleji. Vmíchejte zelenou kari pastu, kurkumu, kukuřici a koriandrové
Šalotku oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a nakrájejte
Mezitím z kukuřičných klasů ostrým nožem okrájíme kukuřičná Hotovou kukuřičnou polévku servírujeme teplou a zdobíme
Mléko se smetanou, cukrem a špetkou soli ohřejeme. Tenkým pramínkem vsypeme polentu a za stálého míchání
30 minut.Asi 15 minut před koncem dušení připravte knedlíčky Z kukuřičného těsta lžící vytvořte asi 12 knedlíčků