Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Celer a mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Promícháme, přimícháme obě vejce, ochutíme podravkou a
povrch nákypu zapéct dozlatova. Nákyp podáváme teplý nebo studený, ozdobený šlehačkou
nákyp nějakou dobu zaležet. Uleželý a vychladlý nákyp na okraji formy uvolníme
Květák uvaříme hodně doměkka. Pak ho rozsekáme na malé kousky a dáme do malého pekáčku. Vmícháme nadrobno
Zbylé plátky Knackebrotu rozdrobíme, rozložíme na nákyp Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut