Prémiový obsah ★★★ 26.6K čtenářů Přidat komentář

Maďarská kuřecí bašta

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Maďarská kuřecí bašta

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na pávničce s rozehřátým tukem.
  2. Pak přidáme nakrájené kuřecí maso, orestovat, zasypeme sladkou paprikou a po chvilce dáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
  3. Přidáme pepř, sušené chilli papričky, malou sklenici leča, bujón, podlijeme vodou a vaříme na rychlejší stupeň asi 2 hodiny.
  4. Půl hodiny před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  5. Podle chuti dochutit prolisovaným česnekem a solí.
  6. Podáváme s pečivem nebo bramborami.
  • 500 g kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • mletá paprika
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 chilli (sušená)
  • lečo (sterilované, sklenička)
  • 1/2 kostka drůbežího bujón
  • 300 ml voda
  • česnek
  • 2 lžíce mouka (hladká)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Vepřová bašta
13.4K
Kuchař Berda

Vepřová bašta

Vepřovou kotletu vykostíme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Do tenkých plátků vepřového bůčku zabalíme

Pivovarská bašta
82K
2
Kuchař Berda
★★★

Pivovarská bašta

Kýtu nakrájíme na nudličky a ty zprudka opečeme na oleji. Pokapeme kečupem, osolíme, opepříme a přidáme

Plejskavica - makedonská bašta
348
jardagurman

Plejskavica - makedonská bašta

Maso pokrájejte na menší kusy a semelte Vmlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, at vám směs namele. Osolte

Plejskavica-makedonská bašta
861
jardagurman
★★★

Plejskavica-makedonská bašta

Maso nameleme a smícháme. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé oválky, které

Chřestovo-zelná bašta
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Chřestovo-zelná bašta

Chřest očistíme, omyjeme, zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme na kolečka. V hrnci na másle zpěníme nadrobno

Maďarský paprikáš
2.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarský paprikáš

Kuře rozdělíme na malé kousky (můžeme vykostit a nakrájet na kostky). V hrnci zpěníme na sádle nadrobno

Maďarská polévka
2.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarská polévka

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na lžíci oleje. Poté přidáme dvě lžíce mouky a vytvoříme

Maďarské halászlé
2.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarské halászlé

v kastrolku zpěníme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené rajčata a papriky, osmahneme a přidáme

Maďarská kolínka
1.1K
Redakce Recepty.eu

Maďarská kolínka

Papriky vcelku orestujeme na oleji, nakrájíme a 2 papriky společně se smetanou, kečupem, kořením a solí

Maďarská roštěnka
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarská roštěnka

Hovězí plátky naklepeme, opečeme na sádle a vytáhneme na talíř. Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli,

Maďarský guláš
6.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarský guláš

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova. Přisypeme sladkou i pálivou papriku

Maďarský candát
4.8K
Kuchař Berda
★★★

Maďarský candát

Candáta vykucháme, omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Z obou půlek ryby stáhneme kůži, oba

Komentáře

  1. Avatar
    sarinka.j

    Zdravím všechny,
    právě prohlížím vaše stránky, recepty jsou vážně báječné, jen mě trošku zaskočil POMALÝ HRNEC. Nikdy jsem o ničem takovém neslyšela, mohli byste mi tedy, prosím, přiblížit, o co vlastně jde a jak se takový pomalý hrnec používá?

    děkuji mockrát za odpověď, s pozdravem Šárka

    Reakce

    1. Avatar
      Kuchař Berda @petr-berda

      Dobrý den,
      zadejte si do libovolného vyhledávače (Seznam.cz, Google.com...) frázi "pomalý hrnec". Narazíte na spoustu informací.