Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Kapra očistíme, prošpikujeme ho nakrájenými oloupanými osolíme a každou porci zabalíme do dvou plátků anglické slaniny
Kapra si osolíme, opepříme, dáme kmín a dovnitř pokrájenou Alobal si potřeme sádlem a kapra zabalíme, hodinu necháme
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme. Poté přidáme kapra a dusíme ještě asi 20 minut, poté
Podkovy naporcovaného kapra osolíme, potřeme máslem nebo olejem a na másle společně se slaninou opečeme
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra,
Kapra očistíme, umyjeme, usušíme a nakrájíme asi na Připravené kousky kapra uložíme na mřížku roštu kůží
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra,