Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Mezitím si připravíme zelí. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí,
Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory.Z kyselého zelí zlatova, uvařené brambory rozmačkáme, zamícháme do nich zelí
Příprava zelí: V hrnci zesklovatíme na sádle cibuli Příprava kapra: Kousky kapra zabalíme do šunky a poté
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme. Poté přidáme kapra a dusíme ještě asi 20 minut, poté
Očištěné osušené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou Odleželé porce kapra osolíme, vložíme na rozehřátý
Kůži kapra na každé porci několikrát nařízneme. Takto připravené porce kapra zaprášíme hladkou moukou
Do kapra uděláme po obou stranách příčné zářezy a do Kapra posypeme rozemnutou šalvějí, uvnitř opepříme
Filety nakrájme na porce, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Přidáme kmín, máslo a pár rajčat. Pečeme
Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocas odkrojíme, Pak půlky kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme