5.8K čtenářů Přidat komentář

Kapr s kyselím zelím

3 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Kapr s kyselím zelím

  1. Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme 2 hodiny na chladném místě marinovat.
  2. Na rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, rajčatový protlak, posypeme paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vývarem a dusíme do poloměkka.
  3. Odleželou a osušenou rybu opepříme, opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a vložíme do zelí.
  4. Společně dusíme 30 minut a během dušení rybu obracíme.
  5. Podáváme s různě upravenými bramborami.
  • 1 kg očištěného kapr
  • 1 citrón
  • sůl
  • olej
  • 1 cibule
  • 500 g zelí (kysané)
  • mletá paprika
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 100 ml bílé víno
  • 100 ml vývar (masový) (bujón)
  • mletý černý pepř

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.

Pečené vepřové maso s kyselím zelím
503
julie

Pečené vepřové maso s kyselím zelím

Mezitím si připravíme zelí. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí,

Arabské placky s kyselím zelím
28
1
Recepty.cz

Arabské placky s kyselím zelím

Do rozevřené placky navrstvíme zelí, na něj několik

Zapékané brambory s kyselím zelím
219
1
Recepty.cz
★★★

Zapékané brambory s kyselím zelím

Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory.Z kyselého zelí zlatova, uvařené brambory rozmačkáme, zamícháme do nich zelí

Pečený kapr s paprikovým zelím a sušenými švestkami
107
tetalenka

Pečený kapr s paprikovým zelím a sušenými švestkami

Příprava zelí: V hrnci zesklovatíme na sádle cibuli Příprava kapra: Kousky kapra zabalíme do šunky a poté

Kapr na žampionech
2.2K
janapozarova

Kapr na žampionech

Kapra omyjeme, osušíme, osolíme. Poté přidáme kapra a dusíme ještě asi 20 minut, poté

Zámecký kapr
1.8K
Redakce Recepty.eu

Zámecký kapr

Podkovy naporcovaného kapra osolíme, potřeme máslem

Provensálský kapr
3.6K
Kuchař Berda

Provensálský kapr

Očištěné osušené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou Odleželé porce kapra osolíme, vložíme na rozehřátý

Kapr se slaninou
5.9K
Kuchař Berda

Kapr se slaninou

Kůži kapra na každé porci několikrát nařízneme. Takto připravené porce kapra zaprášíme hladkou moukou

Kapr na šalvěji
5.6K
Kuchař Berda
★★★

Kapr na šalvěji

Do kapra uděláme po obou stranách příčné zářezy a do Kapra posypeme rozemnutou šalvějí, uvnitř opepříme

Pacovský kapr
31
kucharkalibuska

Pacovský kapr

Filety nakrájme na porce, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Přidáme kmín, máslo a pár rajčat. Pečeme

Kapr se zeleninou
7.9K
Kuchař Berda
★★★

Kapr se zeleninou

Z kapra bez kůže uděláme filety bez kostí, které nakrájíme

Marinovaný kapr
6.3K
Kuchař Berda

Marinovaný kapr

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocas odkrojíme, Pak půlky kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme