Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Měkkého kapra vyjmeme a uchováváme v teple. opraženými mandlemi nakrájenými na nudličky a přelijeme omáčkou
Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme. Potom si připravíme omáčku.
Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme na porce ( Musí nám vzniknou hustší omáčka, kterou porce kapra
Mezitím připravíme pivní omáčku (viz níže). Pivní omáčka: Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na
kašičku, kterou vlijeme za stálého míchání do základu omáčky Zmírníme oheň a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne
rozpálíme olej a opečeme osolené, opepřené kousky kapra Kousky kapra podáváme s bramborem, přelité omáčkou.
pokrájenou zeleninu a koření, pak přidáme osolené porce kapra Rozdělíme maso do talířů a poté přelijeme omáčkou.
vývaru s trochou soli rozmixujeme a propasírujeme. , Kapra Rybu vrátíme do omáčky a necháme prohřát.
Pak přidáme do omáčky osolené a opepřené porce kapra Jako příloha se hodí vařené brambory, porce kapra dáme