Prémiový obsah
★★★
5K čtenářů
3 h 10 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Štiku osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou a omáčkou.
Štiku očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Upečenou štiku dáme na talíř, výpek dochutíme trochou
Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před přípravou
Rybu očistíme a vykucháme. Celou rybu podélně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Celou rybu
Štiku očistíme, omyjeme, vykucháme a pokapeme octem na porce a vložíme do vychladlé omáčky.
Rybu omyjeme, pokapeme osolenou citrónovou šťávou a necháme marinovat alespoň 2 hodiny někde v chladu
Očištěnou (zbavenou šupin) vykuchanou štiku dobře vypereme a za pilného potíráme máslem štiku upečeme.
Omáčku ochutíme solí a pepřem. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme do omáčky