Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Do zavírací misky si natrháme salát, polijeme balzamikem , rajčata si rozkrojíme a přidáme k salátu.
Tuňáka vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Pak ho vidličkou rozdělíme na menší kousky. Zelenou cibulku
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme. Cibulku najemno nasekáme. Maso tuňáka scedíme, dáme do misky
Z tuňáka v plechovce vylijeme tekutinu a dáme do misky. Poté přidáme pomazánková másla. Řepu nastrouháme
V mice rozmixujeme tuňáka, oloupaný česnek, smetanu, olej, kapary a limetkovou šťávu. Podle chuti osolíme
Tuňáka nožem nasekáme na malé kousky. Dáme do mísy, osolíme a opeříme. Zakápneme limetkovou nebo citronovou
V misce smícháme tuňáka, oloupaný česnek, olej a smetanu. Vše rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme
Vejce vložíme do kastrůlku s vodou, přivedeme k varu a poté odstavíme z ohně. Necháme 12 minut odstát