Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, trochu jich dáme naskládáme česnekem potřené filety, posypeme zbytkem slaniny
Očištěné steaky osušíme a položíme na pracovní plochu. V hlubokém talíři smícháme citronovou šťávu, špetku
Rybu rozdělíme na díly, které osolíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném v mléku, strouhance a osmažíme
Rybu rozdělíme na díly, které osolíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném v mléku, strouhance a osmažíme
Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmažíme na másle a rozestřeme na dno pekáče. Na ni rozložíme osolené
Mrkev nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo a mrkev na něm krátce osmahneme. Ochutíme
Filé rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Z masa nakrájíme kousky cca 200 g, osolíme je a necháme chvíli odležet
Očištěnou, omytou a vykostěnou tresku nakrájíme na očištěným a nakrájeným ovocem, pak usmaženými porcemi tresky