Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme brambory nakrájené na kostky, petržel a drcený
V míse ze všech surovin vypracujeme knedlíkové těsto, které rozdělíme na 12 dílů. Z každého vytvoříme
Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu, zcedíme je a ještě v sítu pokapeme olivovým olejem. Na pánvi
Vše smícháme. Vhodné zejména pro kuřecí maso na gril. Marinujeme maso přes noc nebo i 24 hodin a během
Můžeme použít oprcadu jakekoliv bylinky a jedlé květy, co nám zahrádka nabízí. Ty poté nasekáme a usušíme
Lososové filety osmažíme na másle dorůžova, smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do hrnečku
Máslo necháme chvíli změknout, aby se s ním lépe pracovalo. Vmícháme do něj hrst jemně nasekaných bylinek
Syrové žloutky s citrónovou šťávou osolíme, opepříme a šleháme nad párou do pěny. Pak zašleháme vlažnou