Prémiový obsah
★★★★
20.6K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Kuřecí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky, Hráškové rizoto servírujeme s kousky kuřecího masa
Cibuli a česnek nakrájíme, v hrnci rozpustíme půlku másla, orestujeme, poté přidáme rýži, opečeme. Přidáme
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání
maso a když úplně zbělá, přidáme mraženou zeleninu Rizoto se nesmí vysušit, musí zůstat krémové.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na 3 lžících oleje ji zesklovatíme. Přisypeme rýži a za stálého
Osmažíme na oleji směs nasekané cibule, petržele, celeru a mrkve. Přidáme oloupaná a propasírovaná rajčata
Řízky omyjeme, osušíme a z obou stran opečeme 10 minut na rozpáleném másle, pak je osolíme, opepříme,
Kuřecí maso omyjeme, osolíme a opepříme. Na talíři rizoto posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky Přimícháme maso.
Příprava rizota: Asi 25 g másla nechte rozehřát ve Příprava masa: MAso nakrájíme na tenké plátky, osolíme
osmahneme cibulku, přidáme zeleninku, obrané a nakrájené maso