Prémiový obsah
★★★
4.9K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
vanilkovým a krupicovým cukrem, přidáme máslo, vejce a pomerančovou
Nejprve si vyšleháme sníh z bílků s špetkou soli. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do hladké pěny
Z jednoho dobře očištěného pomeranče nastrouháme na jemném struhadle kůru (pouze oranžovou část!) a z
Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno, polevu Nakonec do směsi vmícháme pomerančovou kůru a čokoládovou
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Do tohoto základu přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem a poté
vyšleháme máslo s cukrem a poté přidáme tvaroh a pomerančovou
kůru, kterou zalijeme pomerančovou šťávou, lihem. Pomerančový likér necháme uležet 4 týdny.
vymačkanou šťávu i dužinu z pomerančů smícháme s džusem a dle chuti přidáme cukr. Vše řádně smícháme
Mouku s práškem do pečiva střídavě přimícháme spolu s pomerančovou podáváním posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme proužky pomerančové