Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Rýži propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a osolíme. Vaříme, odkud rýže nezměkne. Potom přidáme
Rýži přebereme, nasypeme do většího množství vroucí vody a jakmile začne vařit, vodu slijeme. Pak rýži
V mlieku uvaríme hustý puding a osladíme ho. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme a radielkom
Vychlazené sladké potěšení vyklopíme, ozdobíme šlehanou Ozdobené sladké potěšení podáváme ihned.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, s cukrem a ušlehanou šlehačkou a ztužovačem. Dortovou formu vyložíme
Z droždí, lžičky cukru, trochy mléka a lžíce mouky uděláme kvásek. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli
V míse smícháme mouku, cukr, máslo a víno. Vypracujeme těsto, které rozválíme a vykrajujeme z něm kolečka
Skořápky od vajíček propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Šťávu z kompotu smícháme s želatinou
Na kvásek si smícháme droždí, 100 ml mléka a lžičku krupicového cukru. V míse smícháme mouku se solí,
Želé připravíme podle návodu a nalijeme na plech. Dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. V míse smícháme
Do sklenice dáme led, na něj plátky hrušky. A pak sklenku do dvou třetin dolijeme vínem. Pak přidáme
Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupané brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme ricottu