Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Přebranou a umytou rýži opražíme na sádle, zalijeme vodou, posolíme a přikrytou dusíme. Na sádle zapěníme
Zvolíme si zeleninu, která nám chutná. Poté jí všechno očistíme, oloupe M a nakrájíme na tenké proužky
Zelné a špenátové listy omyjeme, vložíme do odšťavňovače a vzniklou šťávu nalijeme do sklenice. Z celerové
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Dáme do mísy a smícháme s kukuřicí, hráškem a dle chuti i jinou zeleninou
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Pokud je okurka tvrdší nastrouháme ji na struhadle. Vše promícháme
Přebranou a umytou rýži opražíme na sádle, zalijeme vodou, posolíme a přikrytou dusíme. Na sádle zapěníme
Kroupy necháme nabobtnat ve vodě nebo ve vývaru. Poté uvaříme doměkka. Cibuli, česnek a zeleninu nakrájíme
Hotovým rizotem naplníme formičky srdíček a podáváme
Rizoto promícháme a je hotovo. Zeleninové rizoto s tuňákem podáváme teplé, avšak dobré
Smícháme mouku, koření, skořici, 1 vejce olej a med. Vypracujeme těsto, které nebude lepit. Vyválíme