Prémiový obsah
★★★
8K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Posypeme cibulí nasekanou nadrobno a polijeme vodou Salát můžeme připravit i ze syrového celeru.
Papriky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Pro lepší chuť necháme salát odležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli, rajčata i papriku vložíme do pekáče.
Poté cibuli, okurky, očištěnou uvařenou mrkev nakrájenou
Cibuli oloupeme, na jemno nakrájíme a přidáme k nastrouhaným Majonézu smícháme s pepřem, cottagem, vmícháme do salátu
nakrájená vajíčka na kousky, nasekanou petrželku, majonézu
Celer nastrouháme na nudličky. Dáme do mísy a smícháme s ostatními surovinami. Necháme odpočinout asi
Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky Přidáme do salátu, promícháme a necháme odležet.
Celerové sirky vložíme do mísy, promícháme s hořčicí rozprostřeme plátky prosciutta, na které naklademe salát