Prémiový obsah
★★★
2.8K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Kapustu omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, vykrojíme z ní košťál a pak ji v mírně osolené vodě krátce povaříme
Kapustu rozdělíme na listy a odřežeme z nich košťály. Listy nakrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme
Salát: Do velké mísy vhoďte kapustu se zálivkou a promněte
Batáty omyjeme a nakrájíme na línky, zakápneme olejem a pečeme asi 15 minut na 180°C v troubě. Necháme
Kapustu opereme a odřežeme z ní košťály a nakrájíme na proužky. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj pepř
Rýži propláchneme studenou vodou a v osolené vodě s citrónovou šťávou, hořčicí, pepřem, solí a přidáme do salátu
Rýži propláchneme, dáme do pánve, přidáme lžíci olivového spaříme, oloupeme a nakrájíme a vše přidáme k vychladlé rýži
Kapustu povaříme v osolené vodě, nasekáme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Přidáme kapustu
Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě, dáme na síto a necháme odkapat. Potom ji posekáme, osolíme
Směs na karbanátek nasypeme do mísy, zalijeme teplou vodou a necháme alespoň 20 minut bobtnat. Občas