Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Umytý, uvařený květák rozebereme na růžičky a dáme do mísy. Posypeme cibulí nasekanou nadrobno a polijeme
V míse smícháme olej, skořici a kmín. Poté přidáme růžičky květáku a promícháme. Takto marinovaný květák
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Šalotku nasekáme, přidáme
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme. Necháme pořádně okapat. Česnek oloupeme
Květák rozebereme na kousky, uvaříme v osolené vodě, scedíme. Smetanu smícháme s majonézou, okořeníme
Květák opláchneme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Vychladíme a nakrájíme na kostičky.
Hotový salát ozdobíme vejcem a posypeme směsí nasekaných
Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Květák poté zcedíme rozmačkáme vidličkou