2.4K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Maso smícháme se sýrem, nadrobno nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Špejle namočíme do vody a mokrýma
Všechno koření smícháme s jogurtem a přidáme olej. Promícháme a vytvoříme marinádu. V té potom obalíme
dáme do marinády na pár hodin odležet, poté dáme na špízy mléko a rozpustíme sýr, přidáme pepř a přelijeme špízy
Maso a batáty ugrilujeme. Batáty nakrájíme na kostičky a smícháme s zeleninou. Promícháme a přidáme sůl
Mezitím si připravíme jogurtovou omáčku. Květák vyjmeme z trouby a podáváme s vychlazenou omáčkou
Ovocná omáčka: Do šťávy z ovoce vmícháme lžičku škrobu , tím se omáčka zahustí a nakonec omáčkou na talířku
Pak přidáme do omáčky osolené a opepřené porce kapra Hotové maso vyjmeme, do omáčky rozmícháme jogurt, krátce
Poté jogurtovou omáčku rozdělíme rovnoměrně do tří Ochucené jogurtové omáčky jsou výborné k opečenému
Těstoviny uvaříme dle návodu, na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibulku a česnek. Přidáme citronovou