11.1K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na půl. Usušíme - pozor švestky mají vláčnou dužinu, proto
Sušené švestky nakrájíme na tenké proužky. promícháme kopřivové listy s nasekanými cibulkami a švestkami
Vypeckované propařené sušené švestky pak na kuřecí kolečka nakrájenou cibuli a tou pak poklademe ještě švestky
Sterilovanou řepu slijeme a necháme na sítu okapat. Brambory, červenou řepu, okurky, cibuli a jablka promícháme
Červenou řepu uvaříme (stačí když mírně změkne), zchladnou salátu do jogurtu, jak kdo rád - pak to může být s
Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Před podáváním je dobré salát několik hodin vychladit
Uvařrnou červenou řepu ochutíme balzamikovým octem, Salát můžeme ozdobit kerblíkem.
Řepu povaříme asi 15 - 20 minut a ještě horkou ji oloupeme Česnek utřeme se solí, rajčata nakrájíme na čtvrtky a salát