Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z konzervy vybereme tuňáka a necháme okapat. Pak ho na kousky posekáme. Dáme vařit vajíčka, zeleninu
Do zavírací misky si natrháme salát, polijeme balzamikem , rajčata si rozkrojíme a přidáme k salátu.
Tuňáka vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Pak ho vidličkou rozdělíme na menší kousky. Zelenou cibulku
Tuňáka nožem nasekáme na malé kousky. Dáme do mísy, osolíme a opeříme. Zakápneme limetkovou nebo citronovou
V misce smícháme tuňáka, oloupaný česnek, olej a smetanu. Vše rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme
V mice rozmixujeme tuňáka, oloupaný česnek, smetanu, olej, kapary a limetkovou šťávu. Podle chuti osolíme
Vejce vložíme do kastrůlku s vodou, přivedeme k varu a poté odstavíme z ohně. Necháme 12 minut odstát
Rajčata a pórek opláchneme, cibuli oloupeme, omyjeme a vše nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, tuňáka vytáhneme
Česnek nakrájíme na kostičky, kapary posekáme, ledový salát podle návodu a každou obložíme několika nudličkami salátu
Z tuňáka v plechovce vylijeme tekutinu a dáme do misky. Poté přidáme pomazánková másla. Řepu nastrouháme