Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Za zálivku smícháme všechny suroviny. V salátový míse smícháme rajčata nakrájená na čtvrtky a ostatní
Vrstvený salát necháme v míse proležet, můžeme jej Uležený vrstvený salát podáváme s čerstvým pečivem.
Ledový salát omyjeme, necháme okapat a natrháme na Salát důkladně promícháme a dáme vychladit.
Zelí, mrkev a celer nakrájíme, dáme do hrnce, přelijeme vřelou osolenou vodou a odstavíme na 2 hodiny
V hrnci svaříme vývar s hořčičnými semínky několik minut a pak ho necháme vychladnout. Meloun rozpůlíme
Čočku zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Mezitím si šalotku nakrájíme na kolečka a orestujeme na
Velkou cuketu oloupeme, malou opláchneme. Cuketu nahrubo nastrouháme a osolíme aby pustila vodu. Cibuli