17.1K čtenářů
1 h 25 m
Kuchař Berda
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Kýtu omyjeme a osušíme. rozmarýn se lžičkou soli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek
Oloupeme dva stroužky česneku a nakrájíme je najemno Zbylé stroužky česneku oloupeme, necháme celé a společně
odblaníme, umyjeme, prošpikujeme polovinou očištěného česneku Zbylý česnek drobně nasekáme, osmahneme na rozehřátém
Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem Maso prošpikujeme česnekem a potřeme připravenou marinádou
strouhankou, osolíme, okořeníme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
Přidáme prolisovaný česnek a za stálého zpracovávání hmoty rukama přidáváme postupně po lžících zakysamou smetanu
Než se nám buchta upeče, připravíme si zakysanou smetanu smetanou a posypeme skořicí.