Prémiový obsah ★★★ 18.2K čtenářů Přidat komentář

Slovenský skopový guláš

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Slovenský skopový guláš

  1. Vykostěné a očištěné maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.
  2. V hrnci na sádle a rozškvařené slanině kostky masa po všech stranách opečeme.
  3. Pak v jiném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, drcený kmín, utřený česnek, opečené maso, podlijeme a dusíme téměř doměkka.
  4. Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme chlebem, osmahneme, podlijeme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a společně dusíme doměkka.
  5. Hotový guláš podle potřeby přisolíme a necháme přejít varem.
  6. Podáváme samotné nebo s pečivem.
  • 600 g skopového plecka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 40 g sádlo
  • 40 g slanina
  • 2 cibule
  • mletá paprika
  • kmín
  • 4 stroužek česnek
  • 3 lžíce chléb (tvrdý, strouhaný)
  • 500 g brambory

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.

Slovenský guláš
7.6K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

sádle připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do guláše

Skopový guláš
38.1K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Skopový guláš

Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme

Slovenský guláš s bramborem
1.8K
Redakce Recepty.eu

Slovenský guláš s bramborem

Na sádle opečeme maso pokrájené na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli. Společně ještě osmažíme, přidáme

Skopový guláš s fazolemi
7.7K
Kuchař Berda
★★★

Skopový guláš s fazolemi

Očištěné a propláchnuté fazole namočíme den před přípravou do studené vody a druhý den je uvaříme ve

Skopový guláš v kotlíku
11.2K
Kuchař Berda
★★★

Skopový guláš v kotlíku

Slaninu nakrájíme na malé kostky a škvaříme na rozpáleném tuku nebo oleji. Přimícháme očištěnou drobně

Slovenský guláš s rajčaty a paprikou
695
redakceTerka

Slovenský guláš s rajčaty a paprikou

Čím víc zeleniny dáme, tím budeme mít guláš silnější

Skopový guláš se zelím - segedín
225
kucharfilip

Skopový guláš se zelím - segedín

smetaně a přes malý cedníček nalijte do vroucího guláše Okamžitě rozmíchejte v guláši a ještě 10 minut provařte

Skopový guláš
175
1
Recepty.cz
★★★

Skopový guláš

Skopové nekrájíme na kostičky dáme do hrnce a přehoupneme sádle, přidáme koření - postup je jako u normálního guláše

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Slovenské topinky
10.3K
Kuchař Berda
★★★

Slovenské topinky

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky

Slovenské Pagáče
872
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenská kapustnice
4.4K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté