1.6K čtenářů
1 h 30 m
Redakce Recepty.eu
U nás doma pečeme vždy na Velikonoce.
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, zakysanou smetanu a vytvoříme
Maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a také nakrájíme. Cibulku najemno a orestujeme dohněda na
Odřezky později rozdrtíme a posypeme jimi hotový medovník Medovník necháme den odležet. Pozn.
V misce si umícháme vejce se škrobem a do směsi naložíme maso pokrájené na nudličky a necháme alespoň
rozdělíme na 5 kousku, které rozválíme a seřízneme podle Takto hotový medovník potřeme ještě salkovou směsí
Vše kromě mouky a koření do perníku smícháme na vodní lázni na 40-50°C, po vychladnutí přidáme mouku
záleží na velikosti budoucích placek, 5 placek je na medovník Medovník necháme den odležet. Pozn.
Ve vodní lázni rozpustíme heru, vejce, cukr, med, mouku a jedlou sodu. Směs mícháme, dokud nebude mít