Prémiový obsah
★★★
6.5K čtenářů
50 m
janapozarova
Vršek každé buchty můžeme ozdobit lžičkou povidlí.
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Droždí rozmícháme se lžící cukru, lžící mouky a teplým mlékem. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek
Cukr, hladkou mouku a jedlou sodu smícháme dohromady a pořádně promícháme. Přidáme ostatní ingredience
V míse rozetřeme droždí, cukr, 2 lžíce mouky a 4 lžíce mléka. Necháme vzejít kvásek a necháme vykynout
V misce smícháme lžíci mouky, vlažné mléko, cukr a kvasnice, promícháme a necháme vzejít kvásek. Kvásek
Mák si umeleme, nasypeme do vařícího mléka a krátce podusíme, poté ochutíme cukrem, zahustíme perníkem
Lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobené droždí dáme do hrnečku společně s vlažným mlékem. Necháme vzejít
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky
Neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka vaříme 120 minut ve vodní lázni v hrnci zakrytém
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Heru rozpustíme
Utřeme si máslo, nastrouháme mandle, přidáme mouku, citronovou kůru a skořici. Vyválíme si placku a vypichujeme