4.1K čtenářů Přidat komentář

Domácí boršč

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Domácí boršč

  1. Do hrnce s vodou dáme asi na hodinu vařit vepřovou kost. Uvařenou kost vyjmeme a měkké maso obereme do polévky.
  2. Přidáme na kostečky nakrájené brambory a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, okořeníme bobkovým listem a polévkovým kořením.
  3. Zvlášť uvaříme červenou řepu ve slupce, poté ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  4. Na pánvi zpěníme cibulku na trošce oleje, přidáme řepu a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme a opepříme. Dále přidáme rajský protlak a krátce podusíme.
  5. Nakonec směs z pánve přidáme do polévky, 10 minut povaříme a můžeme podávat.
  • 1 kg vepřové maso (kost, bok)
  • 2 brambor
  • 300 g zelí (červené, čerstvé)
  • 1 ks řepa (červená)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 plechovka protlak (rajský)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička koření (polévkové)
  • 2 bobkový list
  • 2 l voda

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

Boršč
89.9K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Boršč

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme

Ukrajinský boršč
1K
masterkuchar
★★★

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč je velmi vydatná polévka a přinese S krajícem chleba bývá boršč plnohodnotným obědem nebo

Ruský boršč
65
kucharkalibuska
★★★

Ruský boršč

Do hrnce s vodou dáme asi na hodinu vařit vepřovou kost. Uvařenou kost vyjmeme a měkké maso obereme do

Boršč s mátou
163
Redakce Recepty.eu

Boršč s mátou

Podáváme boršč s kopečkem mátové smetany posypaný petrželkou

Podzimní boršč
461
Redakce Recepty.eu

Podzimní boršč

Nejprve si uvaříme všechna masa doměkka, abychom dostali asi 1,5 l vývaru. Po uvaření maso vyjmeme, necháme

Boršč se sýrem
5.7K
Kuchař Berda

Boršč se sýrem

Nakrájíme zeleninu na malé kousky, vložíme do vařícího vývaru a vaříme do měkka. Přidáme světlou jíšku

Boršč 2.
12.1K
Kuchař Berda

Boršč 2.

Řepu nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple,

Boršč vegetariánský
18K
12
Redakce Recepty.eu
★★★

Boršč vegetariánský

Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem

Ukrajinský boršč
10.4K
Kuchař Berda
★★★

Ukrajinský boršč

Masa o očištěnou zeleninu dáme vařit do studené vody. Uvařené maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky

Uzeninový boršč
3.8K
Kuchař Berda

Uzeninový boršč

Zelí omyjeme, otrháme horší vnější listy, pokud je potřeba a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu očistíme

Vegetariánský boršč
7.8K
Kuchař Berda
★★★

Vegetariánský boršč

Boršč osolíme, opepříme, okyselíme octem a přisladíme

Můj domácí boršč
36
1
Toprecepty

Můj domácí boršč

rozmícháme s trochou vody a moukou a zahustíme hotový Boršč