Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
1 h
janapozarova
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Mezitím si do zapékací misky nalijeme olej a trochu vody. Položíme filet
Nejprve filety z lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Citróny pečlivě omyjeme a nakrájíme
Brambory důkladně omyjeme, oloupeme a uvaříme v osolené vodě asi 25 minut. Poté slijeme a necháme vychladnout
Cibuli nakrájíme na kostičky a společně ji orestujeme na rozpáleném tuku společně s tymiánem a lososem
Špejle namočíme před přípravou do vody. Nakrájíme filety z lososa na proužky asi 4 cm silné a napíchneme
Připravíme si zálivku: Smícháme hořčici, sůl, pepř a limetkovou šťávu. Za stálého míchání přidáme olivový
Pečeného lososa necháme vychladnout a poté jej rozmačkáme vidličkou. Dáme do misky a přidáme nakrájenou
Lososa naškrabeme a smícháme s cibulkou, koprem, lžičkou hořčice a vejcem. Směs dle chuti osolíme, opepříme
Čerstvý kopr si omyjeme, necháme okapat a nasekáme. Poté vezmeme plátky lososa a vždy jednu stranu posypeme
Vše nakrájíme na kousky. Lososa opečeme na másle, osolíme a opepříme, nakrájíme na kousky, posypeme nakrájenou
V míse promícháme pomazánkové máslo, nakrájeného lososa na jemno. Přidáme nasekaný kopr a ochutíme solí
Lososa nožem nasekáme na malé kousky. Dáme do mísy, osolíme a opeříme. Zakápneme limetkovou nebo citronovou