2.4K čtenářů
2 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.
Kosti zalijeme vodou, přidáme kořeni a vaříme na mírném
Křížové kosti dáme do většího hrnce. Maso z kostí obereme a přidáme do vývaru.
Vývar slijte přes velmi jemné sitko. Sklenice nechte zchladnout obrácené vičkem dolů a vývar
Do tlakového hrnce dáme maso, očištěnou zeleninu, koření, sůl, zalijeme vodou a vaříme 40 - 50 minut
Rozsekané kosti dáme do studené vody, tu osolíme a osmažíme nakrájené vnitřnosti a zeleninu a přidáme do vývaru
studené vody dáme vařit oprané a očištěné maso a kosti Z kostí obereme a kosti vyhodíme.
Do studené vody vložíme maso, kosti a koření. a vrátíme do vývaru.
Hotový vývar scedíme přes jemné plátýnko. Vývar podáváme s karlovarským knedlíkem.
Maso z vývaru dáme stranou. Přilijeme vývar, přidáme špetku soli, bobkový list,