Tradiční hovězí guláš
Tradiční hovězí guláš

Prémiový obsah ★★★ 6.1K čtenářů Přidat komentář

Tradiční hovězí guláš

2 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Tradiční hovězí guláš

  1. V kastrolku rozpustíme sádlo a na středním plameni na něm orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli., ke které přisypeme trochu čerstvě drceného kmínu.
  2. S cibulí je třeba občas zamíchat. Když zhnědne, stáhnete ji z plotny a necháme ještě asi deset minut "dojit"- získáme tak správný základ na guláš. Zhnědnutí cibulky vyžaduje čas.
  3. Maso během restování pustí vodu. Maso restujeme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme, opepříme, poprášíme červenou papriku, vmícháme dvě lžíce rajského protlaku a vše orestujeme.
  4. Přidáme bobkové listy. Protlak se začne během restování napékat na dno hrne, což nevadí.Naopak.
  5. Jen nápek musíme hlídat, aby nezčernal. Omáčka by pak byla hořká.
  6. Pak maso podlijeme vývarem, pořádně rozmícháme, aby se nápek rozpustil do omáčky a dusíme na mírném ohni doměkka.
  7. Ke konci, jakmile je maso měkké, přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních. Krátce asi minutu povaříme.
  8. Hotový guláš necháme odpočinout alespoň 15 minut a můžeme podávat.
  • 1 kg hovězí maso (klížka)
  • cibule
  • 4 lžíce sádlo
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mletá paprika (červená)
  • 1 lžička kmín (mletý)
  • 4 ks bobkový list
  • 2 lžíce protlak (rajský)
  • 1 lžíce majoránka (sušená)
  • 1,5 l vývar (hovězí)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Tradiční český guláš
1.8K
Redakce Recepty.eu

Tradiční český guláš

Na pánvi uděláme jíšku a jakmile je maso měkké guláš

Hovězí guláš
90.1K
6
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Hovězí guláš

Zaprášíme moukou, přidáme rozdrobenou kostku hovězího

Tradiční vývar z hovězí oháňky
116
jardagurman

Tradiční vývar z hovězí oháňky

Hovězí oháňku omyjeme a dáme do hrnce s vodou.

Netradiční hovězí guláš
11
Vareni.cz
★★★

Netradiční hovězí guláš

Nejdůležitější na hovězím guláši je dobře osmažená Netradiční hovězí guláš nejlépe chutná s bramboráčky

Hovězí guláš s cibulí
27
1
anet.ruzicka
★★★

Hovězí guláš s cibulí

Guláš podáváme s knedlíkem posypaný čerstvou cibulí

Hovězí guláš v chlebu
245
redakceTerka

Hovězí guláš v chlebu

Hotový guláš podáváme ve vydlabaném opečeném bochníku

Domácí hovězí guláš
281
anet.ruzicka

Domácí hovězí guláš

Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou

Hovězí guláš na bedlách
221
redakceTerka

Hovězí guláš na bedlách

Cibulku si nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, poté přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a

Hovězí guláš na pivě
542
redakceTerka

Hovězí guláš na pivě

Na rozpálený tuk přidáme nakrájené maso. Opečeme dohněda a dáme vyndáme. Vsypeme nakrájenou cibuli, česnek

Hovězí guláš s cibulí
28
kucharfilip
★★★

Hovězí guláš s cibulí

Zaprášíme moukou, přidáme rozdrobenou kostku hovězího

Pivní hovězí guláš
301
redakceTerka

Pivní hovězí guláš

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a polovinu česneku. Přidáme papriku, nakrájené maso, a koření.

Hovězí guláš na rajčatech
13
jardagurman

Hovězí guláš na rajčatech

Když máte víno zredukované, guláš zalijte vývarem. Po hodině guláš odklopte.