1.1K čtenářů Přidat komentář

Ovesna kase s jablky a limonadou

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Ovesna kase s jablky a limonadou

  1. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojit, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme krystal cukr, skořici, hřebíček a čtvrtky citronu, jehož dužinu ještě nakrojíme několika šikmými řezy.
  2. Dáme na sporák, jak voda začne vřít odpočítáme 1 minutu a odstavme a vyjmeme kořeni a citron.
  3. Mezi tím dáme do většího hrnce hrnek vody, hrnek mléka,špetku soli, ovesné vločky a 1/2 baličku skořicového cukru. Zamícháme a necháme ustát. Pak vybereme připadne osiny z vloček, které plavou na hladince a začneme vařit do zhoustnuti a pak ještě alespoň 3 minuty. To vše za intenzivního mícháni.
  4. Pak i kaši odstavme z ohne a přendáme do ni všechna skoro vařená jablka - až na par menších kousku, které dáme zvlášť. Do hrnečku nabereme trochu vody z jablek, asi 2 cm ode dna vymačkáme do ni vyvařenou dužinu z citronu a zamícháme.
  5. Lžičkou vybereme pecky a přidáme kousky jablek, ktere jsme dali zvlast. Vše promačkáme na jemnou kaši a vrátíme zpět do vody po jablcích. Tím vznikla chutná limonáda, kterou budeme podávat ke kaši.
  6. Kaši s jablky rozdělíme do 4 polevkových misek, které plníme jen asi do poloviny. Necháme vychladnout.
  7. Před podáváním kaši ozdobíme jogurtem smíchaným se šlehačkou a posypeme zbytkem skořicového cukru.
  • 1 hrnek voda
  • 1 hrnek mléko
  • 2 ks cukr (skoricový)
  • špetka sůl
  • 12 lžic vločky (ovesné)
  • 1 lzice cukr
  • 8 ks jablko
  • voda (na zalití jablek)
  • 1 ks citron
  • kousek vanilka
  • 6 ks hřebiček
  • 200 ml jogurt
  • 200 ml šlehacka

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.