Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Smícháme vodu a olej, Přidáme mouku, bylinky, nakrájený česnek a semínka. Dáme do pekárny, do jednoho
Do mísy vložíme tvaroh, zakysanou smetanu, přidáme pár kapek citronové šťávy, olivový olej a promícháme
Bagetu nakrájíme na kousky a opečeme do křupava na grilu. Ricottu smícháme s nasekanou mátou a cukrem
rozdělíme na 8 dílů a ze všech vytvarujeme kratší bagetky několikrát šikmo nařízneme a v zářezech protřeme bylinkovým
Bagetky\Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní Upečené bagetky nakrájíme buď na plátky a ty pomažeme
Lžíci sádla dáme na pánev, necháme rozpustit a přidáme na plátky nakrájený česnek. Brambory uvařené předem
Můžeme použít oprcadu jakekoliv bylinky a jedlé květy, co nám zahrádka nabízí. Ty poté nasekáme a usušíme
Vše smícháme. Vhodné zejména pro kuřecí maso na gril. Marinujeme maso přes noc nebo i 24 hodin a během
Máslo necháme změknout, bylinky omyjeme a osušíme. Citron důkladně omyjeme. Do měkkého másla zamícháme
Všechno spolu smícháme, uzavřeme do sklenice nebo láhve a necháme alespoň 2 dny odpočívat. Potom směs